Tandır Böreği ...

#1
Tandır Böreği ...

Malzemeler
- Hamuru İçin;
- 8 su bardağı un
- 3 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 250 gr. tereyağı veya margarin
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Harcı İçin;
- 500 gr. kıyma
- 2 orta boy soğan
- Yarım demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Üzeri İçin;
- 1 adet yumurta
- Çörek otu




Yapılışı
Tahin ve tereyağı hariç hamuru için verilen tüm malzeme ile kulak memesinden biraz daha katı bir hamur hazırlayın. Üç parçaya ayırıp her birini yuvarlak hale getirin, üç hamuru da unlanmış bir masada oklava ile yarım cm. kalınlığında ve 40 cm. çapında açın.

Eritilmiş ve soğumuş olan tereyağını tahinle iyice karıştırıp bölüştürerek, üç hamura fırça ile sürün ve üçünü ayrı ayrı rulo şeklinde sarıp, kendi çevresinde döndürerek spiral biçimde sarın. Hamurları bir kaba dizip üzerini strec filmle kapayarak, buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.

Harcı için soğan ve maydanozları incecik kıyın, zeytinyağını tavada kızdırıp soğanları ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyma, tuz, pulbiberi ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun. Maydanozları da ekleyip ateşten alın.

Dinlenmiş hamurları, unlanmış masada oklavayla yarım cm. kalınlığında büyük fırın tepsisi için açın, yağlanmış tepsiye ilk katını serip üzerine harcın yarısını ilave edin. Diğer hamuru açıp, harcını üstüne yayarak aynı işlemi tekrarlayın, üçüncü olarak açtığıniı hamuru üzerlerine kaplayıp tepsiden taşan hamurları kesin.

Üzerine yumurta sürüp çörekotu serpin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

İlginizi Çekebilir
  • Başarı Allah’tandır...
    Sual: Bir genç, Hud suresi 88. âyetindeki, (Başarım ancak Allah’tandır) ifadesinden, başarıyı A...

  • Tandır Kebabı (4 Kişilik)...
    Tandır Kebabı (4 Kişilik) Tarife ait bilgiler ------------------------------------------------------...

  • Tandır Pilavı...
    Tandır Pilavı Malzemeler: 3 su b.pirinç 1 havuç 1 patates...

  • Erzurum Tandır Böreği...
    * Lavaş * 1 kase Erzurum çeçil peyniri * 2 soğan * 1 tutam maydanoz Sosu için: * 3 su b.süt * ...

  • kuzu tandır...
    MALZEMELER 800 gram kuzukol 2 adet havuç 2 adet soğan 1 demet maydanoz sapı 2 adet sivri biber 1 çay...



#2
Çok lezzetli görünüyor canım,yapcanmı geleyimmi kahvaltıya


#3
Gerçekten Enfes gözüküyor. .
TeşekkürLer..


#4
Tandır kebabı biliyordum ama böreğini bilmiyordum


#5
Tşkler..




Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Forum

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir paylaşım sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Herhangi bir konuda (şikayet, eleştiri, öneri, vb.) bizimle iletişime geçmek için tıklayın.
-

2005-2020 Tatliaskim.com

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:48 .