sütlü börek

#1
malzemeler: 6 tane yufka
1 litre süt
yarım kilo lor peyniri
yarım demet maydanoz
3 tane yumurta
tuz
1 paket kabartma tozu
hazırlanışı:yufkaların bir tanesini yağladığımız fırın tepsisine yayın..ikinci bir yufkayıda yarısını koparıp geriye kalan 5buçuk yufkayı parmak kalınlığında şeritler halinde doğrayın..bir kabın içerisinde yumurtaları sütü tuzu ve kabartma tozunu çırpın ve bir kase ayırın..geriye kalan sütlü malzemenin içerisine peynir ve maydonozu ekleyip karıştırın..parmak kalınlığında doğradığınız yufkaları da ekleyip fırın tepsisine yaydığınız yufkanın üzerine eşit miktarda paylaştırın..kenarlarından sarkan yufkayı içeri katlayıp ayırdığımız yarım yuffkayıda açık kalan kısmı örtmek için kullanın..eşit büyüklükte dilimledikten sonra ayırdığımız bir kase sütlü karışımı paylaştırın..susamını serpip buzdolabında yaklaşık 2 saat dinlendirin..daha sonra çıkarıp oda sıcaklığını aldığında fırına verin..kabarıp üzeri nar gibi kızarınca sıcacık servis yapın

İlginizi Çekebilir


#2
Paylasimin icin tskler


#3
değişik bi tarif..içine doğranmış yufkalar nasıl tad vericek merak ettım ama güzel olacağa benzıyor tşk.


#4
bilgilerin için tşkür


#5
p i saol


#6
yenilesi,teşekkürler.




Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Forum

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir paylaşım sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Herhangi bir konuda (şikayet, eleştiri, öneri, vb.) bizimle iletişime geçmek için tıklayın.
-

2005-2020 Tatliaskim.com

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:11 .