Şıllık Tatlısı

#1
Şıllık Tatlısı


ŞILLIK TATLISI

KREP HAMURU İÇİN
3 yumurta
1 su bardağı un
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çimdik tuz
‘ yemek kaşığı eritilmiş ve soğutulmuş tereyağı


ŞERBET İÇİN
1.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
1/4 limon suyu

HARÇ İÇİN
150 gram ceviz

YAPILIŞI:krep malzemeleri sırasıyla,yumurtalar ve şeker çırpılır,süt
konur ve ardından un tuz koyulup elle un topağı kalmayana dek
çırpılır.Krep hamurunu ince olacak şekilde teflonda bir defaya mahsus
az yağlayarak 10-12 adet krep elde edilir.

Şerbet için su şeker tencereye alınır,kaynadıktan sonra kısık ateşte
10 dakika pişirip ocaktan almaya yakın limon suyuda katılır.

Harç için cevizleri 180 derecede sıcak fırında 10 dakika sote edilir,soğutulur ve iri kalacak şekşlde dövülür.

Şimdi tatlıyı servis edeceğiniz tabağa bir kat krep konur üzerine
ceviz serpiştirilir,ve aynı işlem krep ler bitene dek bir kat krep bir
kat ceviz devam edilir.üzerine sıcak şerbet gezdirilir.Hafif sulu
kalır.ılık servis edilir.Ziyafet sofraları için mükemmel bir tercih
.Afiyet olsun…

İlginizi Çekebilir


#2
tsklerr


#3
Rica


#4
Teşekkürler.




Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Forum

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir paylaşım sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Herhangi bir konuda (şikayet, eleştiri, öneri, vb.) bizimle iletişime geçmek için tıklayın.
-

2005-2020 Tatliaskim.com

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:10 .